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Biometric and chemical characteristics of sugarcane varieties for use as forage in limiting soil water conditions R. Bras. Zootec.
Bezerra,Janieire Dorlamis Cordeiro; Ferreira,Geane Dias Gonçalves; Campos,José Maurício de Souza; Oliveira,Mauro Wagner de; Andrade,Albericio Pereira de; Nascimento Júnior,José Ribamar Silva do.
ABSTRACT This study aimed to evaluate the biometric and chemical characteristics of five sugarcane varieties (RB 863129, RB 867515, RB 92579, RB 943365, and RB 98710) grown in a semi-arid climate for use as forage. The experiment was designed as randomized blocks, in a 5 × 2 factorial arrangement (five sugarcane varieties and two evaluation times, 407 and 483 days). Response variables included dry matter productivity, morphological characteristics, chemical composition, digestibility, and ratios among neutral detergent fiber (NDF), Brix, and Pol. For the biometric analyses, there was an interaction effect between the evaluated varieties and harvest times on the variables fresh matter yield, uncovered internodes, and stalk density (MID -middle internode...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Feeding; Forage; Semiarid; Sugar.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982017000500384
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Common bean residue as additive in sugarcane silage Rev. Ciênc. Agron.
Santos,Kelly Cristina dos; Magalhães,André Luiz Rodrigues; Conceição,Maria Gabriela da; Carvalho,Francisco Fernando Ramos de; Ferreira,Geane Dias Gonçalves.
ABSTRACT The sugarcane has a high content of soluble carbohydrates, thereby resulting in many losses during its fermentation. Thus, it is necessary to use an additive that reduces the losses in the nutritional value of the forage during the ensiling process. The objective was to evaluate the use of common bean residue during the sugarcane ensiling process over the silage nutritional quality and fermentation characteristics. Were used 20 silos made of PVC pipes, in which the residue of crude and previously ground common bean processing (Phaseolus vulgaris L.) were added to newly chopped sugarcane in the proportions of 0; 50; 100 and 150 g kg-1 of fresh weight. A randomized design was used and the regression analysis was performed according to the level of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aerobic stability; Chemical composition; Fermentation; PH.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1806-66902018000100159
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Repetibilidade e respostas de características morfofisiológicas e produtivas de capim-elefante de porte baixo sob pastejo PAB
Viana,Bruno Leal; Mello,Alexandre Carneiro Leão de; Lira,Mário de Andrade; Dubeux Júnior,José Carlos Batista; Santos,Mércia Virgínia Ferreira dos; Cunha,Márcio Vieira da; Ferreira,Geane Dias Gonçalves.
O objetivo deste trabalho foi estimar os coeficientes de repetibilidade, de determinação (R²) e o número mínimo de medições necessárias para predizer o valor real de variáveis morfofisiológicas e produtivas, bem como as respostas do capim-elefante de porte baixo ao pastejo com ovinos. O experimento foi realizadoem blocos ao acaso, com cinco tratamentos - Taiwan A-146 2.27, Taiwan A-146 2.37, Taiwan A-146 2.114, Merker México MX 6.31 e Mott - e quatro repetições, ao longo de cinco ciclos de pastejo entre setembro de2008 e abril de 2009. Foram avaliados a altura média de plantas, o índice de área foliar (IAF), a interceptação luminosa (IL), os ângulos foliares médios (AFM), o acúmulo de forragem (AF) e a taxa de acúmulo de forragem(TAF). Para as variáveis...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Pennisetum purpureum; Ângulos foliares; Capim-elefante anão; Índice de área foliar; Interceptação luminosa.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2009001200024
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